Visa Aktuellt +

Vinner ramavtal i Skellefteå

”Vi är taggade”

Första tjing på alla VA-uppdrag i Skellefteå. Det är resultatet när kommunen rankat Vatten & Miljöbyrån som etta i sitt ramavtal.
Roland Hägglund, kontorschef på Vatten & Miljöbyrån i Skellefteå, berättar mer. 

Första tjing på samtliga VA-uppdrag inom Skellefteå kommun – vad betyder det egentligen?

- Det betyder att vi kommer att ha mycket att göra framöver. Både inom stora och små projekt, säger Roland Hägglund.

- Vi sitter just nu och förbereder ett stort jobb, hela VA-försörjningen till byn Drängsmark. Vi ska skrota ett vattenverk och ta med oss vattenledningar några kilometer bort. Tanken idag är att vi ska gör en tryckstegringsstation.

Hur mycket jobb innebär just det här projektet?

- Om vi både ska bygga och projektleda det hela har vi jobb från och med idag och under hela nästa år. Men till att börja med har vi jobb som kommer att engagera många av våra konsulter fram till sommaren. Vi ville verkligen ha det här jobbet så i somras förberedde vi genom att anställa två personer, Lisa Forsling och Tomas Markström till Skellefteå-kontoret. Dessutom kan det ju tillkomma fler projekt. Det känns väldigt spännande och vi är taggade.

Mäktar ni med alla de här uppdragen?

- Jadå. Vi har vuxit och är nu totalt 25 konsulter i Skellefteå, Luleå och Boden vilket gör att vi har stor kapacitet och med bra planering går det alltid att skapa utrymme i den redan ganska fulla orderboken.

Skellefteå kommun är en kund till er sedan många år tillbaka – vad tror du är orsaken till det fortsatta och utökade samarbetet?

- Förutom att det måste innebära att vi är en bra samarbetspartner och har en bra prisbild tror jag även att det ligger på personnivå. De personer vi presenterat till de här projekten har god kännedom och erfarenhet av VA-uppdrag.   

Bild: Roland Hägglund, Vatten & Miljöbyrån och Helena Jonsson, Sektionschef Skellefteå Kommun