Visa Aktuellt +

Vi ses på Vattenstämman i Sundsvall

Vi ses på Vattenstämman i Sundsvall

Nästa vecka finns Vatten & Miljöbyrån på plats i Sundsvall där den årliga Vattenstämman går av stapeln. Robert Jönsson och Anna Mäki kommer att hålla föredrag – och som vanligt kommer VM i VA att avgöras i företagets monter.

I år hålls den ambulerande och årligt återkommande Vattenstämman, anordnad av branschorganisationen Svenskt Vatten, på Södra berget i Sundsvall. Mellan den 19 och 20 maj kommer ett flertal politiker, tjänstemän och företagare samlas för att diskutera aktuella frågor inom VA-området.  

Vatten och Miljöbyrån deltar med ett starkt lag på Vattenstämman med Robert Jönsson, Anna Mäki, Ulrika Larsson, Katja Kotiranta och Maria Öquist. Robert Jönsson, vd, och Anna Mäki, uppdragsledare och utredare inom hydrogeologi, VA och miljö, kommer under onsdagen hålla i föredraget Vatten i världsklass – säker dricksvattenförsörjning i Sundsvall tillsammans med Uno Schön från MittSverige Vatten.

- Vi kommer att berätta om det projekt vi driver i Sundsvall som rör hela Wifsta vattenförsörjningssystem. Kortfattat går det ut på hur vi jobbar för att säkra hela dricksvattenkedjan från tilldelningsområdet i Indalsälven till kranen hos de människor det berör, säger Anna.

I projektet, som kommer att pågå fram till i höst, jobbar Vatten & Miljöbyrån i nära samarbete med MittSverige Vatten för att förbättra förutsättningarna för att leverera ett hälsosamt och rent dricksvatten genom att både identifiera risker och sårbarhet och ge förslag på åtgärd för dessa. 

– Det hela handlar om att förbereda sig för de svaga punkter som finns, att tänka igenom olika scenarion som kan inträffa, säger Anna.

– Extra roligt är också att Sundsvall har en vision om att hålla världsklass på sitt dricksvatten. Det är kul att de spänner bågen och att vi får vara med och bidra till det här, säger Robert.  

Förutom att hålla föredrag kommer Vatten och Miljöbyrån även att ha en monter på Vattenstämman. Där kommer det sedvanligt att hållas VM i VA.

– Det är en lite enklare frågetävling som vi brukar lätta upp med, som bygger på frågor som rör oss som företag och VA-området i stort.

Varför är det viktigt att vara på Vattenstämman?
– Det är en samlingspunkt för hela VA-Sverige. Vår viktigaste kundgrupp är här och det är intressant att höra vad som är på gång inom området, säger Anna.

– Dessutom känns det extra bra att det är i Sundsvall där vi just nu satsar. Vi söker nya medarbetare och vi hoppas kunna nå både de som bor här och hemvändarna. De får chansen att se och träffa oss – och vi får chansen att visa vilka vi är, säger Robert.