Visa Aktuellt +

Vi odlar mustasch och skriver avtal över hela landet

”Vi odlar mustasch och skriver avtal över hela landet”

Nya ramavtal, lysande framtidsutsikter och en utbredning över Sverige.
Vatten & Miljöbyråns Robert Jönsson sammanfattar hösten. 

Hej Robert! Hur är läget?
- Bara bra! Och fullt upp. Jag har precis kommit hem från Gasellfesten i Umeå. Det var trevligt och inspirerande att få träffa och lyssna på andra Gaseller om hur de utvecklat sina företag.

Vad känns lite extra bra den här hösten?
- Det är nog de nya ramavtal som vi tecknat med bland annat kommunerna Lycksele, Åsele, Vilhelmina, Dorotea, Sorsele, Östersund och så Trafikverket. Det är ett bevis på att vi uppfyller kundernas krav och förväntan på oss som konsulter. Glädjande är också att vi skriver många avtal över hela landet.

Ser vi en utbredning av er verksamhet rent geografiskt?
- Ja, så är det. Vi är en aktör främst i Norrland men våra tjänster efterfrågas i hela landet. Många av de avtal vi skriver, inte minst ramavtalen, ger ringar på vattnet.

Är det kanske till och med så att hela VA-området växer?
- Ja, Sveriges kommuner står inför många utmaningar inom VA-området. Förutom ökade krav från myndigheter så är många VA-anläggningar ålderstigna och måste ses över. De måste även anpassas till vårt förändrade klimat med större nederbördsmängder och översvämningsrisker, bland annat.

Vad händer hos er framöver?
- Just nu är vi inne i ”Movember”, det vill säga vi män i företaget, påhejade av våra kvinnliga kollegor, odlar mustasch och företaget lämnar bidrag till Movember-kampanjen som stödjer mäns hälsa.