Visa Aktuellt +

Vatten & Miljöbyrån är med och skapar tio nya företag

Blomgrupper och choklad i all ära. Men när julen nu närmar sig har Vatten & Miljöbyrån istället bidragit till att starta tio företag i Indien, Afghanistan samt södra och östra Afrika. Alla drivna av kvinnor. 

God -jul

De senaste åren har Vatten & Miljöbyrån valt att stödja olika hjälporganisationer så här juletid. I år föll lotten på Hand in hand, en organisation som satsar bland annat på kvinnligt entreprenörskap.

- Det var faktiskt på årets Gasellgala som vi kom i kontakt med Hand in hand. Organisationen, med Percy Barnevik i spetsen, fanns på plats och vi samlade på oss information, konstaterar Gunnel Hannu, ansvarig för ekonomi och administration på Vatten & Miljöbyrån.

Hand in hand har de senaste åren vuxit till en organisation vars huvuduppgift är att bekämpa barnarbete och stärka fattiga och outbildade kvinnors ställning i samhället, det genom utbildning och entreprenörskap. Och just deras fokus på kvinnligt företagande var det VD Robert Jönsson fastande för. 

Årets bidrag från Vatten & Miljöbyrån innebär att tio företag kan startas i Indien, Afghanistan samt södra och östra Afrika. Samtliga drivna av kvinnor.

- Genom att öka de här familjernas inkomst bidrar det även till att barnen kan sluta arbeta och istället gå i skolan, säger Gunnel Hannu och fortsätter:

- Det här är en del av vårt samhällsengagemang. Vi tycker att alla bör hjälpa till så gott de kan.