Visa Aktuellt +

Varma sommarhälsningar från Vatten & Miljöbyrån

Varma sommarhälsningar från Vatten & Miljöbyrån

Mölkky, ordrusch och skärgårdsfrågesport. Sommaren på Vatten & Miljöbyrån inleddes med en mysig familjedag på Klubbviken.

Varje år genomför Vatten & Miljöbyrån en familjedag där alla anställda och deras familjer bjuds in för att lära känna varandra bättre. I år gick turen till Luleå skärgård och Klubbviken med båten Stella Marina. Och det 50-tal vuxna och barn som samlades på ön delades bland annat in i lag för att tävla i skärgårdsfrågesport, Bildjakten, Ordrushen och Mölkky.

- Vi är som en stor familj på jobbet och vill även lära känna varandras privata familjer. Trivseln är viktig för att kunna göra ett bra jobb, säger Robert Jönsson, vd Vatten & Miljöbyrån. 

Men Mölkky och ordrusch - vad är det?

- Mölkky är ett finskt sällskapsspel som påminner om kubb, men som innehåller mer strategiska moment. Det är kul och ett återkommande inslag på företagets träffar och konferenser, säger Robert och fortsätter:

- Ordruschen innebär att på en given signal springa fram och ta tag i en ordlapp och genom att ropa ordet på sin lapp hitta igen två andra som har samma ord på sin lapp. Det luriga är att orden är väldigt lika så det brukar vara svårt att urskilja bland alla rop. Testa! Kanske redan nu i Midsommar.

Glad sommar önskar Vatten & Miljöbyrån