Visa Aktuellt +

Välkommen Tina!

Välkommen Tina!

Vatten & Miljöbyrån hälsar ytterligare en erfaren VA-ingenjör välkommen till företaget. Tina Almgren kommer närmast från Luleå kommun och hoppas på många överraskningar.

 

Det diskuteras ledningsnätsfrågor på många håll i länet och landet just nu. Behovet av att åtgärda det som finns nedgrävt i marken är stort, då både gamla system och klimatförändringarna påverkar. Vatten & Miljöbyrån fortsätter därför att förstärka på personalsidan.

Senaste tillskottet heter Tina Almgren och kommer närmast från Luleå kommun där hon varit fast anställd sedan 2008 och jobbat med just ledningsnätsfrågor.

- Jag har jobbat mycket med utredningar och den senaste tiden har jag uppdaterat Luleå kommuns hydrauliska modell för vattenledningsnät och ägnat mycket tid åt det pågående projektet med Kronanadalen i Luleå. Kronandalen kommer jag fortsätta med här, som konsult, säger Tina.

Att hon har bra koll på Luleås vatten- och avloppssystem råder det ingen tvekan om.

- Jag har arbetat länge på Luleå kommun så det ska bli kul och spännande att se hur andra kommuner jobbar. Jag tänker att jag kommer att lära mig massor. Dessutom verkar de vara ett roligt gäng här på Vatten & Miljöbyrån, alltid glada.

Vad är det som är så stimulerande med den här typen av jobb?

- VA-frågor är viktiga frågor. När inte det fungerar som det ska blir folk mer eller mindre lamslagna. Dessutom är det klurigt och massor av problemlösning. När man börjar gräva dyker det alltid upp överraskningar, säger Tina och fortsätter:

- Sedan får man vara med och påverka, och utveckla en stad. Det är spännande. Och så får man räkna på saker - det har jag alltid tyckt om.