Visa Aktuellt +

Tredje gången gillt!

Tredje gången gillt!

Bara en procent av alla företag som blir utsedda till Gaseller, lyckas göra om bedriften. Vatten & Miljöbyrån sällar sig till den unika skara som korats till Gasell för tredje året i rad. 

- Vi är jätteglada. Och ser det här som ett bevis på att vi är duktiga och har rätt attityd, konstaterar Vatten & Miljöbyråns vd Robert Jönsson, nyss hemkommen från Gasellfesten i Umeå där de snabbast växande företagen i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland prisats. 

Men trots att det är tredje året i rad som Jönsson fått ta emot Dagens industris diplom, tycker han det är svårt säga exakt vad det är som får Vatten & Miljöbyrån att alltjämt växa och visa fina resultat. Tittar man på företagets årsredovisning för 2014, innehåller den förutom en vinstökning, tio nya medarbetare, nya kontor och fortsatt nöjda kunder. ”Trygg partner”, ”Mycket professionella” och ”Med en förmåga att överträffa våra förväntningar” är bara några av de omdömen kunderna lämnat efter sig.

- Vi har en tydlig vision. Det genomsyrar arbetet med våra kunder. Vi vill hjälpa dem genom att vara så effektiva som möjligt och nytänkande om det krävs. Dessutom fortsätter vi att ha kul på jobbet och högt till tak.

Statistik visar att endast en procent av Gasellföretagen klarar av att göra ett andra gasellsprång, det vill säga uppfylla kriterierna två år i rad. Andelen som lyckas göra det en tredje gång är ännu mindre.

- Vårt fokus ligger på kvalitet, inte resultat. Det tror vi är ett vinnande koncept. Sedan är det klart, lite tävlingsmänniska är man. Så ett pris är alltid roligt.

I Sverige finns drygt 30 000 företag med minst 10 anställda och med mer än 10 miljoner i omsättning. Det är bland dessa företag som Dagens industri årligen utser en liten skara till Gaseller - en slags mästare på lönsam tillväxt. Kriterierna för detta är bland annat att man ska ha gått med vinst och fördubblat sin omsättning de tre senaste åren.