Visa Aktuellt +

Med hopp om en frisk och god jul

”Med hopp om en frisk och god jul”

I årets god jul-hälsning från Vatten & Miljöbyrån ligger betoningen på god. God som i god gärning. Genom kampanjen Varje droppe räknas, skänker företaget 5 000 vattendroppar till organisationen WaterAid. 

Det kanske inte direkt kommer som en överraskning att Vatten & Miljöbyrån brinner lite extra för frågor som rör vatten. När årets julklappar ska delas ut, har företaget valt att stödja den internationella organisationen WaterAid som arbetar med att samla in pengar för att kunna säkerställa att människor i världens fattigaste samhällen får tillgång till vatten, toaletter och utbildning i hygien. Ett arbete som Vatten & Miljöbyrån är väl bekanta med.

- Tillgång till rent dricksvatten är en förutsättning för ett bra liv för alla människor över hela jorden och det känns bra att på något sätt kunna bidra även i andra länder, säger Robert Jönsson, vd på Vatten & Miljöbyrån.

Förra året bidrog Vatten & Miljöbyrån till att starta tio företag drivna av kvinnor i Indien, Afghanistan och Afrika via Hand in hand. 

I år skänker man 5 000 vattendroppar till WaterAid via kampanjen Varje droppe räknas.

Varje dag dör 1 400 barn av smutsigt vatten och dålig sanitet. Över 650 miljoner människor saknar rent vatten och 2,3 miljarder människor har ingen säker toalett att gå på. Genom att skänka dessa vattendroppar kan de allra fattigaste människorna få tillgång till rent vatten, toaletter och kunskap i hygien. Saker som faktiskt förändrar liv.

- 500 droppar kan exempelvis betala för en handpump i en by i Nepal. I vår del av världen tar vi ofta tillgång till rent dricksvatten som en självklarhet och glömmer bort att det är en bristvara i många länder. För oss känns det därför viktigt och angeläget att kunna bidra till en bättre livssituation även i de fattigaste länderna, säger Robert Jönsson.

I november valde företagets manliga anställda att odla mustasch och backa upp den så kallade Movember-kampanjen. Därför har en julgåva även skänkts till Prostatacancerförbundet, liksom tidigare under hösten till Röda korsets flyktingarbete. 

 

Vill du också bidra till att rädda världen? Skänk några droppar vatten här

 

God jul och gott nytt år önskar Vatten & Miljöbyrån