Visa Aktuellt +

Höj din kunskapsnivå - save the date!

Höj din kunskapsnivå - save the date!

I slutet av februari bjuder Vatten & Miljöbyrån in till nästan två fullmatade ledningsnätsdagar. På agendan står bland annat genomgång av nya P110, förnyelseplanering och läcksökning.   

Vatten & Miljöbyrån planerar att bjuda in till två dagar fyllda med tips, inspiration och kunskapshöjande föreläsningar i ämnet ledningsnätsfrågor. Ulrika Larsson, specialist på just ledningsnät på företaget, berättar mer:

- Vi upplever att det arbetas för lite med dessa frågor. Därför vill vi bjuda in tjänstemän, ansvariga inom VA hos både kommuner och större industrier till oss för att lyfta frågeställningar inom området.

Från morgonen den 24 februari och fram till lunch den 25 februari står det både läcksökning, schaktfritt ledningsbyggande, modellering och genomgång av P110 på schemat.

- Vi har ett ordentligt pass om läcksökning med Matz Malmgren, som bland annat skrivit publikationen P107 ”Läcksökning på vattenledningsnät. Läckagekontroll och lokalisering av läckor” och undervisar på Svenskt Vattens kurser i ämnet. Just konsekvenser av läckor är ju något vi kan läsa en hel del om i media just nu. Sedan kan man ta del av metoder och praktiska exempel från kommuner om hur de jobbar med bland annat förnyelseplanering.

- Överhuvudtaget vill vi inspirera dem som besöker oss att jobba mer med sina ledningsnät och förhoppningsvis bidra till att höja deras kunskapsnivå, säger Ulrika.

 Hur då?

- Här har man möjlighet att träffa experter och en chans att träffa andra likasinnade att utbyta erfarenheter med. Vi kommer också berätta vad som är på gång inom branschen och hur vi tror att klimatförändringarna kommer påverka arbetet med ledningsnätsfrågor.

- Sedan en sådan sak som att man inte alltid behöver gräva när det kommer till ledningsnät, det vill säga att välja rätt metod på rätt plats. Och tips på hur man långsiktigt jobbar med frågor inom ledningsområdet. 

En separat inbjudan till ledningsnätsdagarna kommer att skickas ut från Vatten & Miljöbyrån inom kort.

Har du frågor eller vill du redan nu anmäla dig, mejla gunnel.hannu@vmbyran.se.