Visa Aktuellt +

Henrik rekryterades med hjälp av Linkedin

Henrik rekryterades med hjälp av Linkedin

Vatten & Miljöbyrån vill växa vidare. Därför tar företaget nya och bredare grepp för att rekrytera personal. Exempelvis via Linkedin. Senast anställd i företaget är Henrik Jakobsson.

Henrik Jakobsson började på Vatten & Miljöbyrån den 17 mars och han är den förste som anställts via hjälp av kontaktverktyget Linkedin. Vatten & Miljöbyrån vill växa och söker intresserade över hela landet som vill jobba med vatten och miljöfrågor på bred front.

För att hitta personal används inte bara traditionella metoder som platsannonser och liknande. Vatten & Miljöbyrån utökat rekryteringsmetoderna med, bland annat, Linkedin.

Vatten & Miljöbyråns vd Robert Jönsson förklarar:

– Det är ju ett verktyg och ett redskap som används allt mer av olika branscher och företag och det är ett nytt och fungerande sätt att rekrytera på. 

27-årige Henrik Jakobsson har sina rötter i Korpilombolo och är nyutexaminerad högskoleingenjör i energiteknik och anställningen på Vatten & Miljöbyrån som projektör är hans första. Just nu jobbar han med att anlägga fem nya spillvattenledningar över Kalixälven i Kalix.

Henrik hade en del andra förfrågningar och chanser till jobb men valde till sist Vatten & Miljöbyrån. Något som han inte ångrar.

–      Det är bra här på alla vis. Arbetskamraterna och arbetsuppgifterna är jättetrevliga och intressanta. Jag trivs fantastiskt bra, säger han.

Vill du, precis som Henrik Jakobsson, jobba med vatten och miljöfrågor i en kreativ och stimulerande miljö? Tveka då inte att kontakta Vatten & Miljöbyrån.